Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Hospital Tuanku Jaafar...duk bwh lampu
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Hospital Tuanku



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Friday, 14-Mar-2008 06:02
Pengalaman ngeri.....JAUNDICE
Kesian anak aku...dahlah dilahirkan xcukup bulan,kemudian mengidap sakit kuning :sick: yg teruk sampai 2 kali kena admit ke wad. :cry: :cry: Lepas seminggu dilahirkan, baru Harith Iqbal aku bawa balik ke kampung di Seremban. :-) Sesampainyer di rumah...mak aku terus bawak ke HTJ sebab kuningnye hingga ke kaki. :frown: Malam pertama di hospital, Iqbal diletak di bawah double phototheraphy iaitu atas dan bawah ada lampu. Dahlah tu....xboleh diberi susu melalui mulut cuma dimasukkan air ke badan. :-S Bayangkan betapa sedihnyer aku dgn hubby tgk anak kami menangis menahan haus dan panas :-( :-( . Menitik air mata aku :cry: :cry: ....seingat aku, selepas melahirkan Iqbal pun aku xmenangis. Tapi hari esoknyer, aku dah boleh menyusukan anak :-) ...betapa puasnyer Iqbal tido lepas menyusu. ;-) ;-) Di HTJ, Iqbal ditahan 3 malam...
Balik dari hospital, puas mak aku cuba macam2 termasuk jemur, mandikan dgn pokok dukong anak $-) ....tapi semakin lama semakin nampak kuning tu lagi.
Sekali lagi Iqbal dimasukkan ke wad lepas seminggu discharge dari HTJ. Pada usia hampir 3 minggu, ini kali ke 2 admit ke wad. :-( :-( Kali ini aku bawa ke CAMC Seremban. Kami ditahan untuk 2 malam sebelum Iqbal discharge....
Kesian sungguh masa Harith Iqbal diletakkan bawah lampu. Nasib dalam waktu tu, Iqbal x demam. :-) Proses pemulihan pun cepat... :-)
Nyahlah sakit kuning ni.... :bounce_g:
Doktor kata Iqbal sakit kuning berpanjangan sebab dilahirkan xcukup bulan dan sebab susu ibu. :bad_idea: Semua ujian dah buat dan normal. Dan alhamdullillah.....genap umur 2 bulan,kuning tu hilang sendiri tepat seperti ramalan doktor. :->
Semoga Iqbal membesar dalam sihat dan sempurna.....AMIN.:wave:


© Pidgin Technologies Ltd. 2016